اهالی همدان

باقی نهاوندی

باقی نهاوندی یکی از مشاهیر همدان است که در شهرستان نهاوند متولد شده است. تالیف و نوشته های وی باعث شهرت زندگی نامه باقی نهاوندی در میام اهالی استان شده است. گنبد علویان همدان یکی از امکان دیدنی این استان است.

درباره باقی نهاوندی

باقی نهاوندی معروف به «باقی» شرح حال، مورخ و شاعر در سال 978 در روستای چولک نهاوند به دنیا آمد و در سال 1042 در هند درگذشت. پدرش حاج آقابابا ملقب به «برهان» به دستور شاه عباس صفوی به وزارت و سرپرستی همدان منصوب شد. باگی در دوران وزارت پدر و برادرش مدتی در همدان و مدتی در سمنان، بسطام، دیلمان، لاهیجان، فارس و یزد مسئولیت وزارت و دولت را بر عهده داشت و بعداً رئیس املاک و مستغلات کاشان شد. پس از شنیدن وصف شعر منظوم عبدالرحیم خان سپهسالار هند و علاقه او به تعلیم و تربیت ادبی، در سال 1007 غزلیات را در دعا و آرزوی دوری از تعطیلات خود و خوشنویس قرن دهم میرعماد قزوینی خواند. او آن را با خط خوب نوشت. همین نکته باعث شده است که برخی مانند سعید نفیسی به اشتباه باگی را خطاط بدانند.

پس از کشته شدن آقاحضر، جانشین او شد، اما به دلیل تعقیب خان حنان و بی توجهی صفویان به شعر و حسادت اطرافیان، ایران را ترک کرد و پس از زیارت عتبات عالیات در سال 1023 به خان رفت. دربار خان.

2/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا