شهرستان های همدان

شهرستان تویسرکان

معرفی تویسرکان تولید کننده برتر طلا سبز ایران

شهرستان تویسرکان یکی از شهرستان ها توابع استان همدان بوده و محصولات کشاورزی آن مثل گردوی تویسرکان شهرت زیادی را برای شهرستان ایجاد کرده است. سایر شهرستان های استان همدان را در بیاهمدان بخوانید.

درباره تویسرکان

شهرستان تویسرکان یکی از شهرستان‌های جنوبی استان همدان در ایران است. مرکز این شهرستان شهر تویسرکان است. تویسرکان در جنوب کوه الوند و شهر همدان واقع شده‌است. و در گذشته جزء حکومت هزاراسپیان بوده‌است.

شهرستان تویسرکان متشکل از ایلات و طوایف لر زبان با مساحتی معادل ۱٬۵۵۶ کیلومتر مربع، ۷‎٫۹۸ درصد از مساحت استان همدان را دربرگرفته است. مختصات جغرافیایی آن بین مدار ۳۴ درجه و ۲۰ دقیقه تا۳۴ درجه و ۴۸ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ درجه و ۵ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۳۸ دقیقه طول شرقی است.

تویسرکان یکی از شهرهای بسیار کهن و باستانی ایران است که قدمتش به ۳ تا ۴ هزار سال پیش می‌رسد. نام اولیهٔ این سرزمین زورآور یا رودآور بوده که در حال حاضر از این نام روستایی به نام رودآور در ۷ کیلومتری جنوب غربی شهر تویسرکان باقی مانده‌است. برخی معتقدند تویسرکان از ۲ قصبهٔ توی و سرکان تشکیل شده که سرکان فعلاً در ۲ کیلومتری شمال شهر وجود دارد و توی هم همان تویسرکان کنونی است.

راهنمای سفر به تویسرکان
راهنمای سفر به تویسرکان

پرویز اذکایی یکی از مورخان نامی همدان در همدان‌نامه‌اش دربارهٔ وجه تسمیهٔ تویسرکان آورده‌است: نخست باید معنای اسم توی را دانست که تنها با اسم قریهٔ توبین میان ده‌های موبین و برفین در ناحیهٔ قدیمی ماوشان همدان یا امامزاده کوه کنونی قابل مقایسه است و شاید به معنای درون و اندرون یا ته و توی باشد.

احتمال دیگر آنکه در وجه اصلی کلمهٔ توز بوده که به معنای توت و درخت آن است، به هر حال، کهن واژه‌ای‌ست فارسی و هیچ ربطی به توی ترکی به معنای جشن و ضیافت ندارد. اما معنی اسم سرکان که برخی از ایرانشناسان آلمانی آن را سرخان ضبط کرده و گفته‌اند که بر بالای سرخ رود باشد، پس بدان نسبت یافته‌است؛ ولی این وجه تسمیه درست نیست و به احتمال قوی سرکان به معنای بالای کوه بوده‌است.

💥✈️ ارزانترین نرخ تور کیش رو از لحظه آخر بخواهید ✈️ 💥
🔷 نگران زمان نباش، تا لحظه آخر وقت داری، در لحظه سفر کن 🔷

راهنمای سفر به تویسرکان

مسافت سایر شهر تا تویسرکان

شهرفاصله(کیلومتر)زمان تقریبی
تهران392۴:۳۲ ساعت
مشهد1245۱۳:۱۱ساعت
اصفهان436۵:۳۸ساعت
کرج409۴:۴۰ساعت
تبریز658۷:۴۰ساعت
کرمانشاه192۲:۲۷ساعت
قم293۳:۳۶ساعت
شیراز927۱۰:۴۵ساعت
اهواز552۶:۵۹ساعت
ارومیه585۸ساعت
ساری663۸:۵۰ساعت
رشت459۶:۱۴ساعت
اراک159۲:۱۳ساعت
کرمان1146۱۲:۳۵ساعت
اردبیل525۸:۱۱ساعت
گرگان779۹:۵۰ ساعت
همدان58۱:۲۲ ساعت
خرم‌آباد217۳:۰۷ ساعت
قزوین302۴ ساعت
زنجان371۴:۴۸ ساعت
یزد785۸:۴۲ساعت
زاهدان1644۱۷:۴۹ ساعت
بندرعباس1445۱۵:۳۰ ساعت
بوشهر997۱۲ ساعت
سمنان576۶:۳۰ساعت
بجنورد1078۱۲:۳۰ ساعت
بیرجند1304۱۴:۲۷ ساعت
سنندج236۳:۱۳ ساعت
ایلام316۴:۱۵ ساعت
شهرکرد416۵:۴۵ ساعت
یاسوج700۹:۲۵ ساعت
فاصه شهرها تا تویسرکان

آب و هوای تویسرکان

این شهرستان در مختصات ۳۴ درجه و ۲۰ دقیقه تا ۳۴ درجه و ۴۶ دقیقه عرض جغرافیایی و ۴۸ درجه و۳ دقیقه تا ۴۸ درجه و ۳۵ دقیقه طول جغرافیایی واقع شده‌است و از شمال به شهرستانهای همدان و اسدآباد و قسمت کمی هم به شهرستان بهار از مشرق به ملایر از مغرب به کنگاور واز جنوب به شهرستان نهاوند محدود است.

بلندترین نقطه این شهرستان قله الوند با ارتفاع ۳۵۷۴ متر است که فصل مشترک این شهرستان و شهرستان همدان است و پست‌ترین نقطه آن نیز روستای کارخانه با ارتفاع ۱۵۵۵ متر است و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ۱۷۸۴ متر است. این شهرستان به دلیل کوهستانی بودن و مرتفع بودن دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است و رودخانه‌های مهم آن قلقل رود. کرزان رود. سرکان رود؛ و سرابی هستند؛ که مازاد آب آنها پس از آبیاری زمین‌های کشاورزی مسیر خود به رودخانه گاماسیاب می‌ریزد.

امکان دیدنی تویسرکان
امکان دیدنی تویسرکان

شهرستان تویسرکان با مساحت ۱۵۵۶ کیلومتر مربع از ۳ شهر تویسرکان. سرکان. فرسفج و ۲ بخش: مرکزی و قلقل رود و ۷ دهستان و ۱۱۱ روستا تشکیل شده و طبق سرشماری سال ۱۳۷۵ دارای ۱۱۸۹۵۴ نفر جمعیت و تراکم نسبی ۷۴/۴ نفر در هر کیلومتر مربع است. دین و مذهب مردم آن، اسلام و شیعه جعفری است و زبان آنان فارسی است ولی تعدادی از روستاهای مجاور به استان کرمانشاه و شهرستان نهاوند و ملایر به کردی، لری صحبت می‌کنند.

محصولات تویسرکان

  • صنایع دستی
  • گردو
  • نقل (در طعم های مختلف)
  • کولوچه های محلی
  • سیر
  • حبوبات

اماکن دیدنی تویسرکان

  • آرامگاه حبقوق نبی
  • آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی
  • یدالله مایل تویسرکانی
  • طبیعت کمر بسته
  • کاروانسرای شاه عباسی فرسفج
  • خانه اقتداری
  • قلعه اشتران
  • مدرسه شیخ علی خان زنگنه
  • خانه مسعودی
  • کوه خان گرمز
  • بازار سر پوشیده تویسرکان
  • مسجد جامع تویسرکان
  • قلعه شاهزادگان
مسیرهای رسیدن به تویسرکان
مسیرهای رسیدن به تویسرکان

مسیرها به تویسرکان

  1. از جاده گنجنامه می توانید شهرستان همدان را به سمت تویسرکان ترک کنید. این مسیر در طولانی ترین حالت شما را 1 ساعته از همدان به تویسرکان می رساند. مسیر گنجنامه برای فصول گرم سال مناسب بوده و در سایر فصول امکان تردد ندارد
  2. از جاده همدان به ملایر به سمت ملایر راه افتاده، سپس در منطقه جوکار به سمت تویسرکان بپیچید. این مسیر برای تمامی فصول مناسب بوده اما مدت زمان سفر از این مسیر از جاده گنجنامه طولانی تر است. در نظر داشته باشید که مسیر در تمامی فصول قابل تردد است.
  3. برای رفتن از ملایر به تویسرکان باید جاده ملایر به همدان را پیش گرفته و در منطقه جوکار به سمت تویسرکان بپیچید.
  4. از شهرستان نهاوند نیز می توانید به سمت تویسرکان حرکت کنید.
  5. از شهرستان اسدآباد نیز راه هایی برای رسیدن به تویسرکان وجود دارد
  6. تویسرکان با شهرستان کنگاور (استان کرمانشاه) همرز است پس، به حرکت از کنگاور به سوی تویسرکان وارد این شهرستان و استان همدان می شوید.

نقشه تویسرکان

در حال حاضر سایت 2serkan.ir مهمترین و بهترین مرجع برای رصد شهرستان تویسرکان و اخبار تویسرکان برای علاقه مندان به این شهرستان زیباست.

1/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا