انگشت پیچ همدان یکی از ده ها سوغات محبوب این استان است بدون شک هر مسافر شهر همدان این سوغاتی را برای عزیزان خود انتخاب می کند. در ادامه ما با همه به بررسی و معرفی بیشتر این محصول همدانی از دسته بندی سوغاتی های سایت بیاهمدان می پردازیم.
معرفی انگشت پیچ همدان
در استان همدان علاوه بر غذاهای اصلی اقسام شیرینی ها از جمله برساق، سوجوق، باسوق، پپکه چوک انگشت پیچ و حلوازرده ، نان نارگیلی و تهیه و مصرف انواع مرباها نیز رواج دارد.
انگشتپیچ یک نوع خوردنی شیرین است که سوغات شهر همدان بهشمار میآید. مواد اولیه انگشتپیچ را سفیدهٔ تخم مرغ، گزاَنگِبین (مادهای که از بوته گز به دست می آید)، گلاب، شکر و آب تشکیل میدهد و قنادها آنقدر آن را بههم میزنند تا ظاهر آن سفت شده و حالتی مانند عسل به خود بگیرد. این شیرینی بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ سال است که در همدان تهیه میشود. در مورد زردههای باقیمانده نیز قنادهای همدانی فکری به حال آن کردهاند و این زردهها را به حلوازرده تبدیل میکنند.
ویکی پدیا انگشت پیچ
مواد تشکیل دهنده انگشت پیچ
ماده اولیه | مقدار مورد نیاز |
---|---|
شکر | 1 کیلوگرم |
سفیده تخم مرغ | 3 عدد |
جوهر لیمو | 1 قاشق چایخوری |
آب | به مقدار یک بند انگشت از شکر بالاتر |
طرز تهیه انگشت پیچ
- شکر را در ظرف مورد نظر ریخته و آب را که باید به مقدار یک بند انگشت بالاتر از شکر باشد اضافه میکنیم.
- بر شعله گاز قرار میدهیم.
- بعد از این که شربت قوام آمد، جوهر لیمو را داخل آن میریزیم.
- بعد از کمی حرارت دادن، مقداری از شربت را بین دو انگشت قرار میدهیم.
- اگر به صورت کشدار شد، شعله را خاموش و صبر میکنیم تا خنک شود در حدی که اگر سفیده را به آن اضافه کنیم پخته نشود.
- در این زمان سفیدهها را به میزانی که پف کند هم میزنیم.
- آن را به شربت اضافه و آنقدر هم میزنیم تا مواد کاملاً سفید و یکدست و کشدار شود.
- حالا انگشت پیچ ما آماده است.
- ما میتوانیم برای عطر و طعم آن به شربت گلاب هم اضافه کنیم.
- این سوغات شیرین که طرفداران زیادی هم دارد، بیشتر در ماه مبارک رمضان مورد استفاده قرار میگیرد
بیشتر بخوانید: