قوت همدان یکی از غذاهای همدانی است که بیشتر به عنوان یک عصرانه باب میل از آن یاد شده و شهرت قوت از غذاهای همدان را افزایش داده است. برای شناختن سایر غذاهای استان همدان، بیاهمدان بهترین منابع شماست.
درباره قوت همدانی
قوت خوشمزه همدانی غذایی است که بیشتر در روزهای طولانی تابستان استفاده می شود. قوت همدان که بر اساس نان خشک طعم دار با کره و سبزیجات تهیه شده است، بسیار شبیه به دیماج قزوینی و تبریزی ها است، اما تفاوت های دیگری نیز وجود دارد. این پیش غذا یا شام با توجه به موادی که مطابق سلیقه افراد به آن اضافه می شود، در طعم های مختلف تهیه و مصرف می شود.
قوت یک عصرانه است که خانمهای همدانی درست میکنند این عصرانه را میتوان با طعمهای مختلف درست کرد که ما قوت پنیر و سبزی را توضیح میدهیم.
مواد لازم برای قوت
(مقدارش به عهده خودتون بستگی به نفرات داره دیگه)
- نان سنگک خشک کوبیده
- سیب زمینی آبپز خرد شده (معمول نیست و می تونید سیب زمینی را حذف کنید)
- گردو کوبیده شده
- سبزی خوردن خرد شده
- پیاز خرد شده (در صورت تمایل)
- پنیر صبحانه (فتا) خرد شده
- کره یا روغن حیوانی آب شده
طرز تهیه قوت همدانی
یک یا دو ساعت قبل روی نان خشک خردشده آب بپاشید و در ظرف در دار بریزید تا کمی نرم بشود همه مواد را به نان مرطوب اضافه کرده و با دست مخلوط میکنیم بعد روغن را اضافه میکنیم و به شکل گلولههای کوچک در میآوریم.